Tervetuloa nuorten aikuisten iltaan
perjantaisin klo:19:00
Siion-seurakunta I Nordenskiöldinkatu 3, Helsinki

Jeesus paransi mieleni

Suurimman ajan lapsuudestani ja teini-iästäni kolusin erityiskouluja ja -luokkia. Olin häirikkölapsi ja häirikkönuori. Koulussa ja kotona minulle kerrottiin vain kuinka en ole mitään ja minusta ei koskaan tulisi mitään. Olin vain piikki kaikkien lihassa ja ihmiset olivat iloisia kun pääsivät minusta eroon. Lapsuuteni oli täynnä vihaa, surua ja katkeruutta. Teini-ikäisenä olin saavuttanut pisteen, jossa mielenterveyteni oli vaakalaudalla. Kärsin paniikki-, pelko-, ahdistus-, masennuskohtauksista ja olin itsetuhoinen. En halunnut olla sairas, mutta olin. En kokenut terapian auttavan minua. Lähinnä se kasvatti minussa vain lisää vihaa. Opettelin esittämään normaalia (niin normaalia kuin mikä heille kelpasi).

18 ikävuoteen asti olin vajonnut jo niin pohjalle, etten tiennyt mitä minulle tapahtuisi, jos jokin ei muuttuisi. Varmaan lopulta olisin tappanut itseni, sillä niin paljon inhosin myös itseäni. Inhosin ja vihasin sitä millainen minusta oli tullut. Kohtasin kuitenkin toisenlaisen ratkaisun. Kolmena iltana en tehnyt muuta kuin rukoilin Raamatun Jeesusta, että jonkin on muututtava ja minä halusin muuttua.

Kolmantena iltana huoneeseen tuli läsnäolo, jota en osaa sanoin kuvailla. En nähnyt enkä löytänyt kämpästäni ketään, mutta selvästi paikalla oli joku. Kysyin tyhjältä huoneelta, että kuka sinä olet ja sain vastauksen tavalla, jota voin kuvailla vain ääneksi. Tuo ääni tuli ikäänkuin sisältäni ja ulkopuoleltani samaan aikaan ja sen ensimmäinen lause oli:

"Minä olen se Jeesus."

Ääni jatkoi:

"Jos sinä nyt otat minut tosissasi, minä annan sinulle kaiken mitä olet sydämestäsi aina kaivannut."

En tiennyt mitä tuleman piti, mutta kymmenen päivän päästä kaikki mielenterveysongelmani olivat kadonneet ja olin täysin terve. Se riitti minulle ensimmäiseksi todisteeksi tästä Jeesuksesta ja otin Hänet tosissani. Kymmenen vuoden aikana minulle on tullut lisää vahvoja kokemuksia Hänen totuudestaan ja rakkaudestaan. Hän muutti minut. Hän muun muassa vei pois keskittymis- ja lukihäiriöni, joka esti minua opettelemasta lukemaan kirjoja ja pitkiä tekstejä. Aiemmin en osannut ilmaista itseäni kunnolla, muodostaa lauseita tai artikuloida selvästi. Änkytin ja muuta sellaista, mutta Hän on tehnyt minusta taitavan puhujan. Jopa muistini ja älykkyyteni on parantunut sen matkan aikana kun olen seurannut Häntä.

Jeesus antoi minulle vihani ja katkeruuteni anteeksi ja vei ne pois. Hän teki minusta normaalin ihmisen.